Kamázás a Győri kapuban

A 2017-es középiskolás bajnokságok – nem kis meglepetésre – a Kamagra (Zrinyi) csapata nyerte a jóval esélyesebb Szökik a málna (Szentpáli) előtt. Az Ördöghangyák (Berzeviczy) lett a 3., és a Nokedly végzett a 4. helyen.

20170503_122004-

A selejtezőkből továbbjutott legjobb 6 csapat találkozott a Szentpáli udvarán, két hármas csoportba osztva. Az a) csoportban az Ördöghangyák (Berzeviczy) mindössze jobb kamaaránnyal tudták megelőzni az egyik nagy esélyes Nokedly (Kandó) csapatát, az Alibi (Diósgyőri) pedig pont nélkül végzett az igen erős csoportban. A másik csoportot látszólag simán nyerte a címvédő Szökik a málna (Szentpáli), ám a Kamagra (Zrinyi) ellen játszott első meccsen utóbbiak már egy perc (!) után 3:0-ra elhúztak, majd végül sikerült fordítani, nem is akárhogyan. A Kamagra ezt követően egy fordulatos meccsen győzni tudott a Csontdarálók (Szentpáli) ellen, így szintén elődöntős lett.

20170503_105002M-

Az 5-6. helyért zajló helyosztón az Alibi (Diósgyőri) magára talált, és legyőzte az egyik legtöbb kamafogást elérő Csontdarálók (Szentpáli) csapatát.

Az elődöntők nagy harcot és szoros eredményeket hoztak: a Kamagra egy góllal legyűrte az Ördöghangyákat, visszavágva a selejtezőn elszenvedett vereségéért (a fordulatos meccsen utóbbiak vezettek 5:3 arányban is, de a vége 5:6 lett), míg a Szökik a málna legyőzte a Nokedlyt (úgy, hogy kétszer is álltak kétgólos vesztésre – 0:2 és 2:4 arányban).

A bronzmeccsen a Nokedly nem tudta megszerezni 3. bronzérmét, és bár 1:0-ra még vezettek, végül az Ördöghangyák tudott nyerni (1:3) egy felfokozott hangulatú mérkőzésen. A döntőt a címvédő kezdte jobban, ám – 2:0 után – a Kamagra feljött, és hol ez egyik, hol a másik csapat vezetett egy góllal. 5:4 után azonban a Szökik a málna már nem tudott újítani, így a a jól küzdő ellenfelük elhozta az aranyat. A meglepő, de megérdemelt győzelmet egyrészt az indokolja, hogy ők tudták a legvégéig komolyan venni a mérkőzést, a címvédés és a hazai pálya pedig mintha nehezítő körülmény lett volna az eddigi legeredményesebb csapat, a Szökik a málna számára, mely negyedszerre is bejutott a legjobb négy közé.

A két döntős azonban nem csak ezen a bajnokságon találkozott egymással! Eddigi eredményeik (Sz-K): 2016. tavasz (döntő, csoportkör) – 3:1 (k.: 4-3); 2016. ősz (selejtező csoportmeccs és döntő keresztebjátszás) – 4:2 (k.: 0:2) és 6:3 (k.: 0:0); és 2017. tavasz (döntő, csoportkör és döntő) – 7:3 (k.: 6:3) és 4:9 (k.: 4:5).

Középiskolás Kamabajnokság döntő -2017 tavasz

A legszebb játékot mutató és legtöbb győzelmet elérő csapat ezúttal is a Szökik a málna lett, a legtöbb gólt és kamát is ők szerezték, és ismét csapatukból került ki a Kamakirály is: Szabó Erik, aki egymaga több kamát szerzett (42-t!), mint bármely más csapat. A Gólkirály is ugyanaz lett, mint 2016 őszén: Hegedűs Norbert, ezúttal 16 találattal a Nokedly csapatából.

További képek: https://work.totya.eu/galeria/kamabajnoksag-kozepiskolasok-2017-tavasz/

http://www.boon.hu/kamaztak-az-eszak-kupaert/3468365

http://www.eszak.hu/cimlap/2017/05/03/kamaztak-az-eszak-kupaert.eszakgól-kama táblázat-2017-2 -jav1

 

Összesített eredménytáblázat:

Középiskolás Kamabajnokság összesítés -2017 tavasz

A bajnokság támogatói: Miskolc Megyei Jogú Város Sport Mecénás alapja, Észak-Magyarország napilap, Generali a Biztonságért Alapítvány (kiemelt támogató).

Köszönet partnereinknek, a MSzC Szentpáli István Kereskedelmi és Vendéglátó Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának, a Diósgyőri Gimnáziumnak és a MSzC Fazola Henrik Szakképző Iskolájának, Szűcs Edinának és a Russmediának, és minden résztvevő iskolának, iskolavezetőnek és kísérő tanárnak: Papp Zsolt, Szabóné Trum Tünde, Tóth Jánosné, Mokrai Attila, Petendi György, Kirják Éva, Barczaházi Beáta, Simonyi Zoltán, Koncz Judit, Deményi Norbert, Hajzsó István, Berkes Éva, Holdi Edina…

A bajnokság főszervezői: Észak-Keleti Átjáró Egyesület, Zöld Meteor Kama TTE.