Kamázás az Avas-tetőn

A 2017-es USF Kamakupára 6 csapat nevezett, így két hármas csoportban kezdődtek meg a körmérkőzések. Az a) jelű csoportban a rutinos kamázókból (korábban pl. a Vének Tanácsa, a CiRMi és a Rúzsa S. betyárjai csapatok tagjai) álló Zöld Meteor nyerte meg a jól játszó ICsP, és a sok kicsivel felálló Máltai Bomba előtt. A b) csoportban a szintén rutinos Szirmai Kommandósok (ex-Szirmocskák) lépett tovább elsőként, másodikként a waldorfos csapat, míg 3. lett az Alvin és a Mókusok, a most is jól játszó kicsik csapata.

ICsP

 

Noname

 

Máltai Bomba

 

Alvin és a Mókusok

A helyosztón (5-6. helyezés) feltámadt az avasi csapat, és megszerezte az 5. helyezést. Ezt követően mindkét elődöntő nagyon szoros, nagyon színvonalas és fordulatos meccset hozott, és mindkétszer a legvégén fordult a kocka: a szirmai csapat például az utolsó dobásból szerzett kamát, majd sikerült is gólra váltania a helyzetet.

Zöld Meteor

A bronzmeccsen a Noname hamar elhúzott, az ICsP csapata pedig csak későn tudta felvenni a lendületet, így kisebb meglepetésre sima meccs lett a vége.

A döntő végül elképesztő fordulatokat hozott: a meccs elején elhúzott a Szirmai Kommandó, ám a végére megfordult az állás. Az utolsó, időn túli dobás előtt jobb kamaránnyal a Zöld meteor állt nyerésre (2-2, kama: 3-2), ám a 3. dobásból a szirmaiak kamát tudtak szerezni, és mivel gólt már nem tudtak elérni a futásból, a gól- és a kamaarány is döntetlen lett. Következhetett a két perc hosszabbítás, amelyben megint meccslabdája volt a meteornak: ha az ellenfél nem szerez kamát és gólt az utolsó dobásukat követően, meglett volna a serleg, ám a szirmaiaknak sikerült másodjára is egyenlíteni (3-3, kama: 3-3). A második hosszabbítás a megegyezés szerint “arany”-kamáig és gólig tartott: itt már hamar fordított a szirmai csapat és megérdemelten vitte el a serleget.

Szirmai Kommandó

Az eredmények:

Zöld MeteorTovábbi fotók: https://work.totya.eu/galeria/kamazas-az-usf-kamakupan-az-avas-teton/