Kamázás és piknik a Népkertben

Hat csapat indult a 2019-es Utánam Srácok Kamakupán: egy újonc csapat Kamállak néven, a két legutóbbi kupát is elnyerő MAG, két tanodás csapat Perecesről (Túró Rudi, Sisters), és ezúttal két csapatot indított a szervezői gárda és köre, a szokásos Zöld Meteor, és az új, Koffertúrák néven.

Két csoportban indultak meg a körmérkőzések. Az A) jelű csoportban nagyon fordulatos és szoros mérkőzéseket játszottak a csapatok, bármelyikük végezhetett volna bármelyik helyen (mindez a gól- és kamaarányon is jól látszik, a pontokat illetően nem). A Túró Rudi mindkét meccsén vezetett, ám végül lehajrázta ellenfele (a Zöld Meteor 0-3-ról tudott fordítani).

A másik csoportban nagyarányú győzelmek születtek, ám a 3. helyen végző Sisters is szerzett pontot a jobb kamaarány miatt. Az újonc sima győzelemmel kezdett, majd a Koffertúrák következett két sima győzelemmel.

Az egyik elődöntőt simán, 3-0-re nyerte a MAG, újra döntőbe kerülve, még a másik ágon, a Zöld Meteor és a Koffertúrák került össze. A nagyon izgalmas, parázs meccsen előbbi jutott tovább jobb kamaaránynal, úgy, hogy az utolsó percben a Koffertúrák kontrakamát szerzett, de nem sikerült gólra váltani a lehetőséget. Az 5-6. helyért fordulatos meccsen végre nyerni tudott a Túró Rudi (a Sistersnek ezúttal is jobb lett a kamaaránya), a bronzmecscen pedig a Kamállak visszavágott a balszerencsés, szétesően játszó Koffertúrák csapatnak. A döntő szintén egy visszavágót hozott, a MAG ezúttal meggyőző fölénnyel nyert a Zöld Meteor fölött.

Érdemes az összesítéstis megtekinteni! A nagyon változatos eredmények, és a kamaarány miatti pluszpontok több furcsaságot is hoztak: a Zöld Meteor egyetlen igazi győzelemmel tudott ezüstérmes lenni, míg a Koffertúrák pozitív mérleggel csak 4. lett, a három vereséggel záró Sisters 2 pontot is szerzett a kamaarány miatt, amely végül 12-12 lett, szemben például a 3. helyezett Kamállak negatív kama-mérlegével… No de ezt a játékot is elsősorban gólra játsszák, és csak másodlagos a kamaarány az eredmények és pontok tekintetében.

MAG

 

Kamállak
Zöld Meteor
Koffertúrák

 

Túró Rudi
Sisters

 

További képek: https://www.facebook.com/pg/KAMAprojekt/photos/?tab=album&album_id=1372144369628132