Kamázás karácsonykor

Kamázás karácsonykor

Az idei – immár negyedszerre megrendezett – Karácsonyi Kupára kilenc csapat érkezett: két tanodás csapat, illetve a szervezőké mellett öt korábban már különböző néven többször is indult gárda, valamint egy újonc, a Müller Five (Müller Péter Sziámi csapata).

A bőséges részvétel örömteli, a Herman Ottó Gimnázium tornaterme kellemes volt, ám mivel a szokásosnál nagyobb pályán folyt a játék, és félpályáról dobhattak a játékosok nyitódobásnál, kissé döcögősebb meccsekre került sor, viszonylag kevés kamával és góllal.

Az A) csoportból a rutinos waldorfos csapat (Diós Bejgli) jutott tovább két győzelemmel, úgy, hogy mindössze öt fővel játszottak. Második a tanodás lányok csapata, a Kenyér lett, míg a Müller Five futott be harmadikként, újonc létükre mindkét meccsen sikerült kamát szerezniük.

A B) csoportban is nagy csata folyt a három rutinos versengő között: az egyik új favorit, a Kamállak jutott elsőként tovább (jobb kamaarányának köszönhetően). A tanodás Nutellák csapat került még az elődöntőbe legjobb másodikként. A szintén rutinos Futrinkák ezúttal pont nélkül zártak, noha a végül ezüstérmes Kamállakkal fordulatos 1:0-s mérkőzésen maradtak csak alul: a kamaarányuk eleinte jobban alakult, mint ellenfelüké, és egymás után két kontrakamás támadás is adódott – az egyik ilyenből született a győztes találat…

A C) csoportban rendre többgólos győzelmek születtek, mégis fordulatos meccsek követték egymást. A csoportgyőztes Kamaszok ellen a Kamagra szerezte az első gólt, a végül nyeretlenül kieső Vad-Kelet pedig a Kamagra ellen még vezetett az elején, a Kamaszokkal szemben pedig jobb kamaaránnyal kapott ki végül, így sikerült egy pluszpontot szereznie.

A folytatásban taktikus mérkőzések során két simának tűnő elődöntő (3:0) után 1:0-s fináléval zárult a kupa, a győztes a Kamaszok csapata lett!

Az okleveleket Szunyogh László városi főépítész adta át, aki egyben a Zöld Meteor Kama TTE alapító tagja is.

Az eredmények:

A Kamaszok és a Kamállak, a két döntős csapat

Kamázás Miskolcon csoport: https://www.facebook.com/groups/788726551295736/

További képek: https://www.facebook.com/pg/KAMAprojekt/photos/?tab=album&album_id=1566486053527295