Kedves kamázó!

A miskolci helytörténettel, városismerettel és környezetvédelemmel foglalkozó projektünk újabb fázisába érkezett: elkészült a hosszasan fejlesztett, saját tematikájú online játékunk!

A KAMA2099-et a weboldalra regisztrált résztvevők játszhatják. Azok, akik eddig is velünk játszottak a KAMA projektben, és olyanok is, akik csak most kapnak kedvet csatlakozni. Miután regisztráltál, kattints a fenti menüsorban látható linkre, s máris megnyílik a jövőbeli - az óvilágvége utáni újjáépítés időszakát élő - Miskolc térképe! Ezen a maihoz (2014) viszonyítva jóval kisebb a civilizáció lábnyoma: a természet hihetetlen gyorsasággal foglalta vissza a város romjait. A emberiség helyi túlélő csoportjai fenn akarnak maradni, újra akarják teremteni életük alapjait: élelmüket, ruházatukat, új lakóhelyeiket és a szükséges energiát! Ezen dolgozhatnak és versenyezhetnek az online kamázók, azáltal, hogy csapataik - most túlélő kis közösségük - számára területet foglalnak, természeti erőforrásokat vesznek birtokba, épületeket és azokat kiszolgáló egységeket hoznak létre: fejlesztenek - ezúttal fenntartható módon, a benépesített terület eltartó képességéhez igazodva.

Kama

Mentsd meg a jövőt!

FOTÓVADÁSZAT VI.

Rég jelentkeztünk már a fenti sorozattal. Most újabb három fotót teszünk közzé, amelyek városunkban, sőt, a belvárosban – a közelgő fesztivál helyszínéhez közel – készültek.

A feladat azonos a korábbival, vagyis kitalálni, melyik fotó hol készült. Nem azt, hogy mit ábrázol! Hanem hogy (körülbelül) hol állt a fotós, amikor fényképezett. Vagyis honnan látszik az az épület, objektum, látvány úgy, ahogy.

Az info@kamaprojekt.hu címre érkező (szöveges avagy fotós) megoldásokért 200 kama jár.
Keresd meg a helyszínt csapatoddal (legalább 4 fő a regisztráltak közül), készítsetek csoportképet a helyszínen! Egyenként 800 kama gyűjthető, ha beküldöd a fenti címre a fényképet.

Íme, a három mai feladvány, utána pedig eláruljuk néhány korábbi rejtvény megoldását.

fotovadaszat-5-1

fotovadaszat-5-2

fotovadaszat-5-3

  Vissza