Kedves kamázó!

A miskolci helytörténettel, városismerettel és környezetvédelemmel foglalkozó projektünk újabb fázisába érkezett: elkészült a hosszasan fejlesztett, saját tematikájú online játékunk!

A KAMA2099-et a weboldalra regisztrált résztvevők játszhatják. Azok, akik eddig is velünk játszottak a KAMA projektben, és olyanok is, akik csak most kapnak kedvet csatlakozni. Miután regisztráltál, kattints a fenti menüsorban látható linkre, s máris megnyílik a jövőbeli - az óvilágvége utáni újjáépítés időszakát élő - Miskolc térképe! Ezen a maihoz (2014) viszonyítva jóval kisebb a civilizáció lábnyoma: a természet hihetetlen gyorsasággal foglalta vissza a város romjait. A emberiség helyi túlélő csoportjai fenn akarnak maradni, újra akarják teremteni életük alapjait: élelmüket, ruházatukat, új lakóhelyeiket és a szükséges energiát! Ezen dolgozhatnak és versenyezhetnek az online kamázók, azáltal, hogy csapataik - most túlélő kis közösségük - számára területet foglalnak, természeti erőforrásokat vesznek birtokba, épületeket és azokat kiszolgáló egységeket hoznak létre: fejlesztenek - ezúttal fenntartható módon, a benépesített terület eltartó képességéhez igazodva.

Kama

Mentsd meg a jövőt!

Kamázás a Népkertben

A kellemes nyárvégi esten megrendezett kamakupa sok izgalmat és érdekességet tartogatott a résztvevő 5 csapat számára.

A rutinos Máltai Bomba ezúttal sok kicsivel érkezett, akik nagyon lelkesen küzdöttek, és egy pontot sikerült szerezniük jobb kamaaránnyal: 0-6 (kama: 3-2)! A szervező MAG csapata Vadkelet néven indult, és jó kezdés (5-2-es győzelem) után már nem tudtak újra nyerni, így végül a 4. helyen zártak. A dobogón három kilenc pontos csapat végzett, a körbeverésnek hála, közöttük csak a gólarány döntött. A másik szervezői csapat a Zöld Meteor(-zápor) vereséggel kezdett, és végül majdnem bajnok lett – csak a rosszabb gólarány miatt nem sikerült a bravúr (a kamaszerzés jól ment, a gólszerzés és a védekezés kevésbé). 2. helyen végzett az újonc Medvemacskák csapata néhány rutinos fiúval kiegészülve (nekik a gólszerzés ment nagyon jól, a kamafogás terén viszont bőven mínuszban zártak – ellenük így két vesztes csapat is tudott pluszpontot szerezni). A bajnok a Perecesi Pitbull lett (a korábbi Túró Rudi, illetve Alvin és a Mókusok csapat tagjai), amely két magabiztos győzelem után egy fordulatos meccset elvesztett. Végül az utolsó meccsükön – jól tudva, hány gól kell szerezniük, hiszen körmérkőzést játszottak a csapatok – elképesztően pörgős játékkal érték el a kupa legjobb gól- és kamaarányú győzelmét.

A csapatok:

Zöld Meteor-zápor

 

Vadkelet

 

Medvemacskák

 

Perecesi Pitbull

 

Máltai Bomba

 

 

További képek: 177vegekamazas

  Vissza