Kedves kamázó!

A miskolci helytörténettel, városismerettel és környezetvédelemmel foglalkozó projektünk újabb fázisába érkezett: elkészült a hosszasan fejlesztett, saját tematikájú online játékunk!

A KAMA2099-et a weboldalra regisztrált résztvevők játszhatják. Azok, akik eddig is velünk játszottak a KAMA projektben, és olyanok is, akik csak most kapnak kedvet csatlakozni. Miután regisztráltál, kattints a fenti menüsorban látható linkre, s máris megnyílik a jövőbeli - az óvilágvége utáni újjáépítés időszakát élő - Miskolc térképe! Ezen a maihoz (2014) viszonyítva jóval kisebb a civilizáció lábnyoma: a természet hihetetlen gyorsasággal foglalta vissza a város romjait. A emberiség helyi túlélő csoportjai fenn akarnak maradni, újra akarják teremteni életük alapjait: élelmüket, ruházatukat, új lakóhelyeiket és a szükséges energiát! Ezen dolgozhatnak és versenyezhetnek az online kamázók, azáltal, hogy csapataik - most túlélő kis közösségük - számára területet foglalnak, természeti erőforrásokat vesznek birtokba, épületeket és azokat kiszolgáló egységeket hoznak létre: fejlesztenek - ezúttal fenntartható módon, a benépesített terület eltartó képességéhez igazodva.

Kama

Mentsd meg a jövőt!

Kamázás Diósgyőrben

A 2017-es Ifi Kamabajnokság a Diósgyőri Gimnázium udvarán került sor, a 12 nevező csapatból 9 tudott részt venni a tornán (a korcsoportos bontásra sajnos nem volt mód). A bajnok az Ördöghangyák csapata lett (Berzeviczy), a 2. a KV (Szentpáli), a 3. az Aspirin (Kandó), míg a 4. a Csontdaráló (Fazola) lett.

Az a) csoportban érdekes mérkőzéssel kezdődött a küzdelem: a két rutinos csapat, a Csontdarálók és a KV csapat ugyanis gyakorlatilag nevet cserélt. Kettejük párharcát előbbi csapat nyerte, majd a Magister csapaton túllépve mindkettő továbbjutott. A b) jelű csoportban a tavasszal is nagyon jól játszó Ördöghangyák ment tovább elsőként, az újonc Húsdarálók a Fazolából meglepően jó játékkal és két döntetlennel tovább jutott volna (ám mivel azt hitték, kiestek, távoztak). A rutinos Alibi csapatnak ezúttal nem ment jól, kiestek a csoportmeccseket követően. A c) csoportban az Aspirin (Kandó) végzett az élen, a másik továbbjutó pedig a waldorfos Husom lett.

A keresztebjátszás során kisebb meglepetést okozott az Aspirin csapat sima veresége, ám ők is bejutottak az elődöntőbe. Itt a kandós csapat újabb sima vereséget szenvedve újra (már negyedszerre!) a bronzéremért játszhatott, és jobb kamaaránnyal meg is nyert a Csontdarálóval szemben (így harmadik bronzérmét szerezte a Kandó, a fazolás csapat pedig két ezüst után maradt le a bronzról). A másik ágon a tavasszal bronzérmet szerző Ördöghangyák jutott a döntőbe, és végül bajnok is lett, nagy küzdelmekben, fordulatos meccseken (így tehát egy újabb szentpális csapat tudott ezüstöt szerezni). 

A kamakirály és egyben a legeredményesebb játékos Bánkúti Bence lett (KV csapat, Szentpáli), a gólkirály pedig Dudás Erik (Csontdaráló, Fazola). Rajtuk kívül Eszenyi martin (Berzeviczy), Pál Vajk (Kandó), Molnár Gábor (Kandó), Máté Péter (Szentpáli), Iván Zsombor (Waldorf) és Novák Milán (Fazola) emelkedett ki a többiek közül.

További részletek hamarosan…

További képek: http://kamaprojekt.hu/galeria/kamazas-diosgyorben/

  Vissza