Kedves kamázó!

A miskolci helytörténettel, városismerettel és környezetvédelemmel foglalkozó projektünk újabb fázisába érkezett: elkészült a hosszasan fejlesztett, saját tematikájú online játékunk!

A KAMA2099-et a weboldalra regisztrált résztvevők játszhatják. Azok, akik eddig is velünk játszottak a KAMA projektben, és olyanok is, akik csak most kapnak kedvet csatlakozni. Miután regisztráltál, kattints a fenti menüsorban látható linkre, s máris megnyílik a jövőbeli - az óvilágvége utáni újjáépítés időszakát élő - Miskolc térképe! Ezen a maihoz (2014) viszonyítva jóval kisebb a civilizáció lábnyoma: a természet hihetetlen gyorsasággal foglalta vissza a város romjait. A emberiség helyi túlélő csoportjai fenn akarnak maradni, újra akarják teremteni életük alapjait: élelmüket, ruházatukat, új lakóhelyeiket és a szükséges energiát! Ezen dolgozhatnak és versenyezhetnek az online kamázók, azáltal, hogy csapataik - most túlélő kis közösségük - számára területet foglalnak, természeti erőforrásokat vesznek birtokba, épületeket és azokat kiszolgáló egységeket hoznak létre: fejlesztenek - ezúttal fenntartható módon, a benépesített terület eltartó képességéhez igazodva.

Kama

Mentsd meg a jövőt!

Középiskolás kamabajnokság – döntő

A selejtezők (vagy elődöntők) után végre a döntő következik a középiskolás kamabajnokságon!

Az eddigi három selejtező körben összesen 19 csapat vett részt 10 miskolci középiskolából, illetve gimnáziumból: így a Diósgyőri Gimnázium, a Fazola, a Fényi Gyula, a Ferenczi, a Földes, a Hámor Waldorf,  a Kós, a Szentpáli, a Szemere és a Zrinyi diákjai. A teljes mezőnyből összesen kilenc csapat jutott tovább a döntőbe, az első és a második kör 1., 2. és 3. helyezettjei (hat, illetve csapat közül), valamint a harmadik kör 1. és 2. helyezettje, és továbbjutott a legjobb lemaradó is (az első két kör 4. helyezettjei és a harmadik kör 3. helyezettje közül a legjobb eredménnyel záró csapat).

kamabajnoksag_20151215-plakat-

A továbbjutó csapatok:

12 Merlin (Waldorf, 13.o.) – I. kör, 2. helyezés

Csak-a-play (Diósgyőri, 11.o.) – II. 1.

Egy Gólt SE (Földes, 12.o.) – II. 2.

Fazola (Fazola, 9.o.) – I. 1.

Kós DSE (Kós, 11.o.) – III. 2.

KV (Fazola, 11.o.) – II. 3.

Legendák (Diósgyőri, 9.o.) – I. 3.

Rúzsa Sándor betyárjai (Fényi, 12.o.) – III. 3.

Szentpáli (Szentpáli, 11.o.) – III. 1.

A döntőben három csoportban folytatódik a bajnokság:

A) csoport:          B) csoport:                   C) csoport:

Fazola (I.1.)         Csak-a-play (II.1.)       Szentpáli (III.1.)

Kós DSE (III.2.)     12 Merlin (I.2.)              Egy Gólt SE (II.1.)

KV (II.3)                R. S. betyárjai (III.3.)    Legendák (I.3.)

A csoportmeccsek után a harmadikok búcsúznak, majd keresztbejátszás következik: a csoportgyőztesek játszanak a másik csoportok második helyezettjeivel (A1 – B2, B1 – C2, C1 – A2). Ezt követően egy összesített táblázat készül (a hat csapat eredményeivel), melynek sorrendje alapján áll össze az elődöntők párosítása: 1. – 4. és 2. – 3.

 

  Vissza