Kamabajnokság – összesítés, érdekességek, segítők

A 2015-ös középiskolás kamabajnokság négy játéknapján összesen 53 mérkőzést játszott a 19 résztvevő csapat (mintegy 140 játékossal), akik 10 iskolából érkeztek. Az első két nap házigazdája, a Fazola SzKI öt, a Hámori Waldorf három, a Diósgyőri Gimnázium, a Kós SzKI és a Ferenczi SzKI két-két csapattal vett részt, míg a Földes Gimnázium, a Jezsuita Gimnázium, a Szemere SzKI, a Szentpáli SzKI, a Zrinyi Gimnázium egy-egy csapata indult. A három selejtezőn 3, 4 és 5 csapatos csoportokban zajlottak a mérkőzések, az adott napi csapatszámtól függően (6. 8 és 5 csapat). A selejtezőkből 9 csapat jutott a döntőbe: az első és a második játéknap első három helyezettje, a harmadik játéknap első két helyezettje, valamint a legjobb lemaradó (vagyis a két negyedi és a harmadik helyezettek). A legtöbb mérkőzést (9 és 10) természetesen az első négy helyezett vívta. A legtöbb gólt a KV csapata szerezte (50), a legtöbb kamát  a Szentpáli érte el (36), a legtöbb pluszpontot a R.S. betyárjai kapta (jobb kamaarány miatt vesztes meccsen vagy döntetlen esetén).

összesített táblázat (m.: meccsek száma, Gy.: győzelem, D.: döntetlen, V.: vereség)
összesített táblázat (m.: meccsek száma, Gy.: győzelem, D.: döntetlen, V.: vereség, *: pluszpont)

Néhány érdekesség: a tavaszi döntősök, a 12 Merlin és az Egy Gólt SE ezúttal nem találkoztak (előbbi a bajnok ezúttal az 5., utóbbi pedig a 3. helyen végzett). Viszont több esetben előfordult, hogy jelen kiírásban visszavágókra került sor: Egy Gólt SE – KV: selejtező, csoportmeccs: 1-5, k.: 1-5; döntő, 3-4, k.: 3-2; Szentpáli – Kós DSE: selejtező, csoportmeccs: 3-3, k.: 4-3; döntő, keresztebjátszás: 6-1, k.: 8-4; Szentpáli – R.S. betyárjai, selejtező, csoportmeccs: 5-2, k.: 3-4; döntő, elődöntő: 3-4, k.: 3-2; Szentpáli – Egy Gólt SE: döntő, csoportmeccs: 4-3, k.: 2-2; döntő, bronzmeccs: 5-6, k.: 5-3. Ha a Szentpáli eredményeit nézzük, szembetűnő, hogy egy csapatot kétszer nem tudtak legyőzni, ám egyúttal az is igaz, hogy minden ellenfelüket legalább egyszer megverték.

Akcióban a Szentpáli csapata
Akcióban a Szentpáli csapata (Fotó: Bujdos Tibor, Észak-Magyarország)

A bajnokság támogatói: Miskolc Megyei Jogú Város Sport Mecénás alapja, Észak-Magyarország napilap.

Köszönet partnereinknek, a Fazola iskolának, a Hámori Waldorfnak, a Diósgyőri Gimnáziumnak és minden résztvevő iskolának és kísérő tanárnak. Külön köszönet a következőknek: Bereczki Zoltán, Gallai Judit, Hajzsó István, Mokrai Attila, Murinko István, Papp Zsolt, Peitl Róbert, Petendi György, Petruskó Norbert, Simonyi Antónia, Simonyi Zoltán, Sólyom Ágota, Szunyogh László, Tasi Judit, Vasas Szilvia, Veláczkiné Prókátor Ágnes…

A bajnokság főszervezői: Észak-Keleti Átjáró Egyesület, Zöld Meteor Kama TTE.