Kamázás Felsőzsolcán

Az “Utánam, srácok!” projekt Napvilág Fesztivál elnevezésű programjára szombaton, március 19-én került sor, helyszínéül a Felsőzsolcai Sportcsarnok szolgált.

A délelőtti zenés program java részében a Szimfónia program növendékei játszottak (külön-külön és együttesen is), Alsózsolcáról, az Avasról, Felsőzsolcáról, Szendrőládról és a Vasgyárból. Ezt követően a Zivatar zenekar játszott, együtt zenélve a szendrőládi gitáros fiúkkal. Az ebéd után a Sebaj Színház lépett fel az Égig érő paszuly című mesedarabbal.

A Kamabajnokság 6 csapattal zajlott, az előbbi települések, településrészek mellett a perecesi Túró Rudi rutinos gárdájával kiegészülve. Az első, bemutató mérkőzést ők vívták a tanárok-szervezők („Vének”) együttesével, és könnyedén győztek is (5-1; kamaarány: 6-1). Az A) csoport küzdelemsorozata egy fordulatos döntetlennel kezdődött (Spártai Harcosok – Jegesmedvék: 2-2; k.: 2-1), melyen a több kamafogásnak köszönhetően előbbi csapat egy pluszpontot gyűjtött. A Harcosok a következő meccsen már simán nyertek az Őrjöngő Hetes ellen (8-1; k.: 4-1). A csoport zárómeccsén dőlt el, melyik csapat jut tovább másodikként: a vasgyáriak (ŐH) sokat javulva tudtak nyerni a Jegesmedvék ellen (3-0; k.. 4-1). A másik csoport is egy fordulatos döntetlennel indult (Sárga Párduc – Avasi Mulatós: 2-2; k.: 1-1), majd következett a tapasztaltabb Túró Rudi meccse a felsőzsolcai Sárgákkal, melyen előbbi csapat többször is vezetett, ám a hazaiak végül ki tudta egyenlíteni (3-3; k.: 3-0). A két döntetlen után a csoport zárómeccsének eredményétől függően bármelyik csapat lehetett volna első, második, vagy akár harmadik is. Győzött a papírforma, Túró Rudi – Avasi Mulatós: 5-0, k.: 5-2.  VII. Kamabajnokság-1

VII. Kamabajnokság-2

Az első elődöntőben a Spártai Harcosok találkozott a Sárga Párduccal és újabb lehengerlő eredménnyel került a döntőbe: 8-0; k.: 1-0. A másik ágon a Túró Rudi és az Őrjöngő Hetes meccselt egymással. A perecesiek magabiztosan elhúztak, öt gólnyi különbség is volt közöttük, ám a végére a vasgyári csapatnak sikerült szorosabbá tennie az eredményt: 6-3; k.: 5-2. A döntőt a Túró Rudi nyerte a Spártai Harcosok ellenében, szintén egy jól csengő eredménnyel: 6-3; k.: 6-1.

A perecesi Túró Rudi tehát veretlenül zárta a bajnokságot, köszönhetően a csapat rutinjának, a legtöbb elkapást szerezve (19-et, míg a többi öt csapat összesen 21-et). A szendrőládi Spártai Harcosok csapata pedig a legtöbb gólt érte el (21-et, míg a bajnok is csak 20-at!) és fölényesen tudta legyőzni a 3. és 4. helyezett csapatokat. A vasgyári Őrjöngő Harcosok is nagyon szépen játszott, sikerült egy győzelmet kivívnia. A felsőzsolcai Sárga Párduc érdekes, hogy döntetlent tudott elérni a bajnokcsapattal szemben és mindössze egyszer szenvedett vereséget (a spártai harcmodorral szemben nem volt ellenszerük).  Az alsózsolcai Jegesmedve és az Avasi Mulatós, bár kiestek a csoportjukból, egy-egy döntetlen elértek, illetve mindkét csapatnak sikerült több gólt és kamát is szereznie, így tehát viszonylag kiegyenlített tornát láthattunk.

A tornagyőztes Túró Rudi
A tornagyőztes Túró Rudi
Spártai Harcosok
Spártai Harcosok
Őrjöngő Hetes
Őrjöngő Hetes

 

További képek hamarosan…

A napot egy közös éneklés zárta. A programot az Észak-Keleti Átjáró Egyesület szervezte a Mirákulum Egyesülettel közösen. Támogató: NEA, Falánk Fanny Cukrászda.