Nemzetközi kamakupa és Erasmus+ Sport konferencia Miskolcon

Nemzetközi kamakupa és Erasmus+ Sport konferencia Miskolcon

2022 végén záruló nemzetközi projektünk utolsó eseményéhez érkeztünk múlt hétvégén!

A KAMA-MÉTA NETWORK projekt célja a kama, és az ahhoz hasonló városi-népi – régi vagy akár újabb – csapatjátékok gyűjtése és a partnerekkel való megismertetése volt. A zárókonferencián elsősorban a szakmai munka bemutatása került fókuszba.

Ezt követően egy alkalmi kiállítást nyitottunk meg: a kama játék szabályait, történetét és érdekességeit, illetve magát az Erasmus+ Sport projektet bemutatva.

Végül következhetett a sportprogram, mely egy hatcsapatos kamakupából és egy további izgalmas csapatjáték bemutatásából állt.

Az egyik csoportban az ifi kamakupa győztese, a waldorfos Gems csapat lett a kiemelt, ők a Falábúak csapattal és a szervező Zöld Meteorral mérkőztek meg. A másik csoportban a legutóbbi lengyelországi kupa győztese, a Rozsnyó nevű csapat találkozott a lengyel Polacy és a Kamállak (Zöld Meteor Ifi) csapatokkal. Többnyire szoros és fordulatos mérkőzések követték egymást. A kieséses szakaszban az egyik elődöntő aranykamával dőlt el!

A szintén izgalmas és szoros helyosztók (bronzmeccs, és döntő) után a Zöld Meteor és a Polacy vívott egymással egy barátságos kamamérkőzést, mely 4:4-re végződött (kamaarány: 8:4). Végül egy másik, Bábuűzés nevű csapatjáték következett…

Eredmények:

Mint a táblázatból látszik, a Rozsnyó és a Gems nevű csapatok jutották tovább csoportgyőztesként. A hasonló erőviszonyokat mutatja, hogy előbbi elvérzett az elődöntőben a B. csoport 2. helyezettjével szemben, míg a Gems csak hosszabbítást követően, aranykamával tudott továbbjutni a döntőbe! A helyosztókon így megismételt mérkőzések következhettek: a bronzmeccsen a Kamállak ismét 2:2-es döntetlen játszott a rozsnyói csapattal (ám most a kamaarány nekik kedvezett), a döntőben pedig újfent az új favorit, a Gems tudott nyerni!

A wladorfos Gems így egy hét alatt két serleget is begyűjtött, mindezt veretlenül, de nem 100%-os mérleggel: az Ifi bajnokjságon 3 győzelmet és 2 döntetlent, ezúttal szintén 3 győzelmet és egy döntetlent elérve!

Meghívásos kupán plakátja:

A versenyre a projekt partnerei nevezhettek, illetve az Ifi Kamabajnokság győztese!

További képek: https://www.facebook.com/media/set/?vanity=KAMAmiskolcierszenylabda&set=a.2477005179142040