Kedves kamázó!

A miskolci helytörténettel, városismerettel és környezetvédelemmel foglalkozó projektünk újabb fázisába érkezett: elkészült a hosszasan fejlesztett, saját tematikájú online játékunk!

A KAMA2099-et a weboldalra regisztrált résztvevők játszhatják. Azok, akik eddig is velünk játszottak a KAMA projektben, és olyanok is, akik csak most kapnak kedvet csatlakozni. Miután regisztráltál, kattints a fenti menüsorban látható linkre, s máris megnyílik a jövőbeli - az óvilágvége utáni újjáépítés időszakát élő - Miskolc térképe! Ezen a maihoz (2014) viszonyítva jóval kisebb a civilizáció lábnyoma: a természet hihetetlen gyorsasággal foglalta vissza a város romjait. A emberiség helyi túlélő csoportjai fenn akarnak maradni, újra akarják teremteni életük alapjait: élelmüket, ruházatukat, új lakóhelyeiket és a szükséges energiát! Ezen dolgozhatnak és versenyezhetnek az online kamázók, azáltal, hogy csapataik - most túlélő kis közösségük - számára területet foglalnak, természeti erőforrásokat vesznek birtokba, épületeket és azokat kiszolgáló egységeket hoznak létre: fejlesztenek - ezúttal fenntartható módon, a benépesített terület eltartó képességéhez igazodva.

Kama

Mentsd meg a jövőt!

Fotóvadászat VIII.

Rég volt már vadászat, azaz régen biztattuk utoljára olvasóinkat – a városunkat kedvelőket, rejtett szépségei iránt érdeklődőket –, hogy pár fényképet megnézve próbálják kitalálni, melyik hol készült. A KAMA Projekt korábbi futása idején ezt pontgyűjtő feladatként kínáltuk, ma már tekintsük inkább csak ismeretterjesztő szórakozásnak, közös virtuális kirándulásnak.

Ezúttal is igyekeztünk olyan helyeket és nézőpontokat választani, amelyek egyrészt – némi fejtörés árán – felismerhetőek, ugyanakkor mégiscsak kínálnak elegendő izgalmat, felkeltve a kíváncsiságot: ugyan, hol a csudában lehet ez meg az az épület, utca, átjáró, fa…?

Íme, a mai feladványok; a szokásos háromnál ezúttal a késlekedés miatt több!

20150702_112613

20150702_192449

20150812_144159

… és a három viszonylag könnyebb után három nehezebb:

DSCN0008

fotovadaszat-5-2

fotovadaszat-5-3

Hadd figyelmeztessük a velünk játszókat! A feladat itt sosem az, hogy említsünk meg (soroljunk fel) egy vagy több olyan objektumot, amit felismerünk, felismerni vélünk a képen. Hanem hogy jelöljük meg (szóban, körülírással avagy térképes koordináták megadásával, lásd Google Maps), hol állhatott körülbelül a fotós, amikor az illető fényképet készítette.

A megfejtéseket be lehet írni a KAMA Projekt Facebook-oldalára, kommentben, vagy üzenetként.

A korábbi feladványok:

Fotóvadászat I.

Fotóvadászat II.

Fotóvadászat III.

Fotóvadászat IV.

Fotóvadászat V.

Fotóvadászat VI.

Fotóvadászat VII.

  Vissza