Kedves kamázó!

A miskolci helytörténettel, városismerettel és környezetvédelemmel foglalkozó projektünk újabb fázisába érkezett: elkészült a hosszasan fejlesztett, saját tematikájú online játékunk!

A KAMA2099-et a weboldalra regisztrált résztvevők játszhatják. Azok, akik eddig is velünk játszottak a KAMA projektben, és olyanok is, akik csak most kapnak kedvet csatlakozni. Miután regisztráltál, kattints a fenti menüsorban látható linkre, s máris megnyílik a jövőbeli - az óvilágvége utáni újjáépítés időszakát élő - Miskolc térképe! Ezen a maihoz (2014) viszonyítva jóval kisebb a civilizáció lábnyoma: a természet hihetetlen gyorsasággal foglalta vissza a város romjait. A emberiség helyi túlélő csoportjai fenn akarnak maradni, újra akarják teremteni életük alapjait: élelmüket, ruházatukat, új lakóhelyeiket és a szükséges energiát! Ezen dolgozhatnak és versenyezhetnek az online kamázók, azáltal, hogy csapataik - most túlélő kis közösségük - számára területet foglalnak, természeti erőforrásokat vesznek birtokba, épületeket és azokat kiszolgáló egységeket hoznak létre: fejlesztenek - ezúttal fenntartható módon, a benépesített terület eltartó képességéhez igazodva.

Kama

Mentsd meg a jövőt!

Kamázás Diósgyőrben

Újabb kamázás, ezúttal egy alkalmi kapmakupa volt a Diósgyőri Gimnáziumban, ezúttal a tornateremben. Az 5 nevező csapat körmérkőzést vívott egymással.

A MAG-osok a rájuk jellemző könnyedséggel játszottak végig, igazán jó meccseken, és végül 3. helyen végeztek. A Zöld Meteor most két vegyes csapattal szerepelt a tanodás gyerekekkel, és helyenként jó játékkal lettek 4. és 5 helyezettek. A végig nagy fölényben játszó waldorfos Pingvin és a legtöbb gólt és kamát szerző, szintén tanodás Alvin és a Mókusok az utolsó körben találkoztak, három-három győzelem után, tehát egy döntőnek felérő meccsel zártak. Az Alvin 2 perc múlva már 4 : 0-ra vezetett (!), ám szépen lassan feljött a Pingvin, és az utolsó percben az utolsó támadás tétje már a győzelem volt számukra, hiszen ha bedobják, 6 : 6 lett volna, és jobb kamaaránynal ők a bajnokok…

  Vissza