Kedves kamázó!

A miskolci helytörténettel, városismerettel és környezetvédelemmel foglalkozó projektünk újabb fázisába érkezett: elkészült a hosszasan fejlesztett, saját tematikájú online játékunk!

A KAMA2099-et a weboldalra regisztrált résztvevők játszhatják. Azok, akik eddig is velünk játszottak a KAMA projektben, és olyanok is, akik csak most kapnak kedvet csatlakozni. Miután regisztráltál, kattints a fenti menüsorban látható linkre, s máris megnyílik a jövőbeli - az óvilágvége utáni újjáépítés időszakát élő - Miskolc térképe! Ezen a maihoz (2014) viszonyítva jóval kisebb a civilizáció lábnyoma: a természet hihetetlen gyorsasággal foglalta vissza a város romjait. A emberiség helyi túlélő csoportjai fenn akarnak maradni, újra akarják teremteni életük alapjait: élelmüket, ruházatukat, új lakóhelyeiket és a szükséges energiát! Ezen dolgozhatnak és versenyezhetnek az online kamázók, azáltal, hogy csapataik - most túlélő kis közösségük - számára területet foglalnak, természeti erőforrásokat vesznek birtokba, épületeket és azokat kiszolgáló egységeket hoznak létre: fejlesztenek - ezúttal fenntartható módon, a benépesített terület eltartó képességéhez igazodva.

Kama

Mentsd meg a jövőt!

Kamáztál már?

kamázás-1

Tudsz kamázni? – Küldd el, milyen szabályokra emlékszel!

A legtöbben még emlékszünk a kamázásra, ami igen jó időtöltés volt iskolakezdés előtt, vagy a tanórák közötti szünetekben az udvaron… Érdekes, hogy a jelek szerinte Miskolc és környékén kívül nem nagyon is merik a kifejezést, és valószínűleg a játékot sem!

kama logo 1 szin ujabb grounge copy

De mik is voltak a kama szabályai? Egyrészt többféle változatot is ismertünk és játszottunk, másrészt, a későbbi ismerősökkel a játékot felidézve az is kiderült, hogy többféle változata is volt a játéknak, sőt, többféle játékot is neveztek/neveztünk ezen a néven! Próbáld meg felidézni és összeírni, milyen szabályok szerint folyt a játék! (Fiatalok, ha nem ismeritek, kérdezzétek meg a szülőket, nagyszülőket!)

Várjuk a szabályokat! Küldhettek rajzokat, képeket is!

Hamarosan feltöltjük a Vének Tanácsa által ismert változat szabályait!

  Vissza