Kamadöntő: egy kama döntött!

Az első többfordulós miskolci kamabajnokság döntőjét 9, a selejtezőkből továbbjutott csapat vívta, ezúttal is az egyetemen, a 4-es kollégium tornatermében.

Három hármas csoportban kezdődtek meg a küzdelmek, és már a csoportkör is nagy izgalmakat, kiélezett küzdelmet és meglepetéseket hozott: az A) csoportban nyeretlenül esett ki a Fazola csapat, mely addig veretlen volt (az első selejtező nap bajnokaként); a Kós DSE jutott tovább szoros meccseket játszva, és a nagyon jól védekező és jó dobókból álló KV.
A B) csoportban körbeverték egymást a csapatok, így a pluszpontot gyűjtő R.S. Betyárjai 4 ponttal első lett, a második hely sorsa a tavaszi bajnok 12 Merlin és a 2. selejtezőkör bajnoka, a Csak-a-play között dőlt el: a pontszám azonos volt, a gólarány mindkét csapatnál 0-s, a kamaarány viszont előbbinek egyel jobb lett (kettejük meccsén egy vitatott gól fokozta a hangulatot, ráadásul a Merlin 5-0-ra már vezetett és innen ált fel a Csak-a-play).
A C) csoportban a 3. selejtezőnap  győztes csapata, a veretlen Szentpáli (a döntő egyetlen vegyes, tehát fiú-lány csapata) tovább menetelve elsőként jutott tovább; a tavaszi ezüstérmes Egy Gólt SE lett a második, harmadik pedig a fordulatos meccseken alulmaradó Legendák. A csoportgyőztes tehát két esetben is olyan csapat lett, amely harmadikként jutott tovább, a korábbi bajnokok nagy része pedig nem remekelt, a két legfiatalabb csapat pedig bár jól játszott, végül győzött a korkülönbség (a Legendáknak a kamafogás nem ment igazán, a Fazola pedig megszeppenve teljesített az idegen környezetben).

eredmények -döntő A keresztbejátszás tovább fokozta az izgalmakat: a csoportgyőztesek a másik trió második helyezettjeivel mérkőztek, és ezután készült egy összesített táblázat (az 5-6. hely búcsút jelentett, míg az első 4 helyezettnek elődöntőt). A két veretlenül kezdő csapat (KV, Szentpáli) ezúttal is nyerni tudott, előbbi egy nagyon küzdelmes meccsen gyűrte le a 12 Merlint. Az Egy Gót SE viszont legyőzte a B) csoport győztesét, így harmadik lett az összesített táblázatban. A nagyon küzdő Kós DSE sima veresége (1-6, k.: 4-8) a 6. helyet jelentette. A 4-5. hely és ezzel a továbbjutás vagy kiesés kérdése ismét kevésen múlt: a R.S Betyárjainak egyel jobb lett a gólaránya, mint a jobb kamaaránnyal egy pluszpontot gyűjtő 12 Merlinnek, így az első bajnok ezúttal 5.-ként végzett.

eredmények -döntő

A harmadik kör két nagyon szoros és izgalmas elődöntőt hozott: a Szentpáli egy fordulatos meccsen veszítette el a veretlenségét (3-4, k.: 3-2); a KV és az Egy Gólt SE mérkőzésén pedig gólonként más-más csapat állt továbbjutásra, ugyanis előbbi csapat négyszer is megszerezte a vezetést, ám a földesisták háromszor is egyenlítettek, és a végén jobb kamaaránnyal továbbjutásra is álltak, ám az utolsó másodpercekben megszületett a KV 4., döntőbe jutást érő gólja.

A bronzmeccsen a kissé csalódott Szentpáli kétszer is egyenlíteni tudott (1-1, 5-5), és hiába mutatott továbbra is szép játékot, és hiába volt jobb a kamaaránya, mert végül az ellenfél nyert egy góllal.  A döntőben a KV szerezte meg a vezetést, ám a Betyárok egyenlítettek többször is. Nagyszerű védekezéssel és a jobb kamafogásnak köszönhetően azonban sikerült végig partiban maradniuk, és mivel az utolsó percben dobott góllal 3-3 lett az eredmény, így a jobb kamaarány döntött a döntőben! (3-3, k.: 2-1)

Bár az egész döntőre igaz, hogy nagyon kis különbségek döntöttek és gyakorlatilag bármelyik csapat bajnokesélyesnek tűnt, a harmadik körben különösképp így alakult. A döntőben a legtöbb gólt és kamát szerző, a legszebb játékot mutató közönség-kedvenc Szentpáli éppúgy megnyerhette volna a aranyat, mint a nagyon jól dobó és védekező, de a kamafogásban kevésbé jeleskedő KV, vagy a szintén gólerős, kiegyensúlyozottabban játszó Egy Gólt SE. Ám végül a legjobb lemaradóként döntőbe kerülő, a csoportot épp csak pluszponttal megnyerő Betyárok diadalmaskodtak, akik a keresztebjátszásban elszenvedett vereség után már indulni készültek, ám a számolgatásban egyetlen góllal leelőzve így is kiejtették a címvédőt. Majd pedig sokat javulva a legfontosabb meccseken tudtak győzni, az utolsó pillanatig izgalmas és többesélyes mérkőzéseken.

eredmények -döntő

A jövő tavasszal esedékes következő bajnokságon az első hat csapat kiemeltként indulhat majd, kiemelt lesz továbbá – nevezés esetén – a következő hat csapat is: Csak-a-play (Diósgyőri G.), Fazola, (Fazola SzKI), Legendák (Diósgyőri G.), Sz-esek (Fazola SzKI), Rózsaszín Párduc (Ferenczi SzKI), Kamagra (Zrinyi G.).

 

A bajnokcsapat
A bajnokcsapat

 

További fotók: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.546644525511458.1073741866.197410563768191&type=3

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.546696972172880.1073741867.197410563768191&type=3