Kamabajnokság – döntő, eredmények

Véget ért a 4. középiskolás kamabajnokság (III. Észak Kupa néven), melynek a Fazola Henrik iskola adott otthont. A torna több érdekességgel, sok izgalommal, rengeteg góllal és kamával szolgált. Bár a legjobb négy közé rutinos, korábban is eredményes csapatok kerültek be, sok új csapat is feltűnt, melyek összesen 10 (közülük 3 új) intézményből érkeztek, míg a korábbiak közül többen nem tudtak eljönni. A győztes a Szentpáli iskola 12.-es csapata (Szökik a málna néven) lett, az ezüstérmet a Fazola (KV néven) kapta, a bronzot a Kandó (Kandó Nokedli), a 4. helyet pedig a Jezsuita iskola csapata (Jobbcó Emlékcsapat) szerezte meg. (A Szentpálisok tavasszal a 2., tavaly ősszel a 4. helyezést érték el, a KV tavaly ősszel szintén 2. lett, a Nokedli tavasszal szintén 3., a Jezsuita csapata – igaz korábban más néven, ezúttal néhány elballagót nélkülözve – tavasszal is 4., míg tavaly ősszel bajnok lett!)

img_8291

A döntőbe újra a 9 legjobb csapat került be, ahol  3 csoportban folytatódtak a küzdelmek. Itt a csoportkörben a Szökik a málna és a Kandó Nokedli csaptok hibátlanok tudtak maradni, míg a c) csoport nagyon szorosan végződött.

kozepiskolas-kamabajnoksag-donto-2016-osz-1
* pluszpont döntetlen vagy vereség és jobb kamaarány esetén

A csoportmeccsek (körmérkőzés) után a harmadikok búcsúztak, majd keresztbejátszás következett: a csoportgyőztesek játszottak a másik csoportok második helyezettjeivel (A1 – B2, B1 – C2, C1 – A2). Itt a két esetben is a csoportmásodik tudott nyerni, szorossá téve így a mezőnyt. A Szökik a málna másodjára is legyőzte a Kamagrát (selejtező: 4-2, k.: 0-2), és mindkét, addig nagyon jól játszó kandós csapat veszített.

Ezt követően egy összesített táblázat készült (a hat csapat eredményeivel), melynek sorrendje alapján állt össze az elődöntők párosítása: 1. – 4. és 2. – 3.

kozepiskolas-kamabajnoksag-donto-2016-osz-2Az elődöntők során a szentpális Málna legyőzte a Jezsuita csapatát (ahogy tavaly is), a Nokedli viszont veszített a KV-val szemben, pedig egy hete a selejtezőn fölényes győzelmet aratott (11-2, k.: 3-0).  Ez után következett a bronzmeccs, majd pedig a döntő: a Kandó – Jezsuita párharc a tavaszihoz hasonlóan alakult, míg a bajnok a hibátlan, 9 győzelmet szerző Szökik a Málna csapat lett! A KV 2. ezüstérmét szerezte, mindössze 50%-os teljesítménnyel, rutinosan (akkor nyertek, amikor szükség volt). A mindent eldöntő meccsen a Málna 2 perc alatt elhúzott 4-0-ra (k.: 3-0), majd a KV összeszedte magát (a félidőben 5-3, k.: 3-2 volt az állás), a lefújás előtt néhány perccel már 5-5 volt az állás! Végül a Málna két gyors góllal eldöntötte a bajnokságot, és megérdemelten lett bajnok.

kozepiskolas-kamabajnoksag-donto-2016-osz-3A bajnokságon tehát egyetlen veretlen csapat volt, a bajnok, méghozzá 100%-os teljesítménnyel. A legtöbb gólt a 3. helyezett érte el, 9 mérkőzésen 73-at (!), a legtöbb kamát pedig a bajnok: 34-et. (9 vagy annál több gólt egy meccsen mindössze három csapat ért el, a Málna kétszer: 9-2, 9-2, a Nokedli négyszer: 11-2, 9-1, 12-1, 10-2 és a Jobbcó kétszer: 9-5, 10-3, míg a legtöbb kamát egy meccsen a Málna szerezte: 9-0.)

A gólkirály Hegedűs Norbert (Nokedli) lett 25 góllal, a kamakirály Szabó Erik (Málna) 27 kamával (és egyben ők lettek a legeredményesebb játékosok is 41-41 ponttal). Legjobb játékosnak Ladamérszki Trisztánt (Málna) és Szabó Balázst (Jobbcó) választottuk!

A legeredményesebb játékosok:

gol-kama-tablazat-2016-2-1

Fotók a rendezvényről: https://work.totya.eu/galeria/kamabajnoksag-a-fazolaban/

A bajnokság támogatói: Miskolc Megyei Jogú Város Sport Mecénás alapja, Észak-Magyarország napilap, Generali a Biztonságért Alapítvány (kiemelt támogató).

Köszönet partnereinknek, a Fazola Henrik Szakképző Iskolának és a Diósgyőri Gimnáziumnak, Szűcs Edinának és a Russmediának, és minden résztvevő iskolának és kísérő tanárnak: Mokrai Attila, Petendi György, Veláczkiné Prókátor Ágnes, Szabóné Kovács Ildikó, Lövei Ferenc, Molnár Attila, Barczaházi Beáta, Deményi Norbert, Sikoparija Lujza, Kirják Éva, Papp Zsolt, Simonyi Antónia, Baumann Gábor, Tóth Jánosné, Sólyom Ágota, Bejcziné Nagy Éva, Berkes Éva, Holdi Edina, Jacsó Gábor…

A bajnokság főszervezői: Észak-Keleti Átjáró Egyesület, Zöld Meteor Kama TTE.