Kamázás Sziléziában

Kamázás Sziléziában

Ezúttal Lengyelországban került sor nemzetközi kamakupára (Erasmus+ Sport projekt), méghozzá négy ország részvételével. Ez tehát a negyedik ország, Magyarország, Szlovákia és Románia után, ahol nemzetközi kama versenyt sikerült rendezni.

Harmadszor nyert rozsnyói csapat nemzetközi kupát, ami komoly rekordnak számít, hiszen eddig összesen hat alkalommal indultak. Korábban Miskolcon és hazai pályán is győzni tudtak, idén tavasszal Miskolcon egy hazai (Waldorf), nyáron (éppen Rozsnyón) szintén egy miskolci csapat győzött (a szatmári kupán pedig vegyes csapatok játszottak).

Bajnokcsapat: Három Rózsa (Rozsnyó)

A bajnok tehát újra a rozsnyói csapat lett (Három Rózsa), második a miskolci Zöld Meteor (mindössze a kamaarány miatt lemaradva egy ponttal), harmadik a szatmárnémeti Nyomod csapat, negyedik a Polacy.

A torna gólkirálya: Darázs Balázs (6 góllal!)

Az első mérkőzésen, mint később kiderült, rögtön eldőlt a torna sorsa: a Zöld Meteor többször is vezetést szerzett, ám a Három Rózsa mindig egyenlített, és végül jobb kamaaránynal szerzett több pontot riválisánál. A lengyel Polacy a Nyomod csapat ellen vezetést is tudott szerezni, ám a szatmáriak fordítani tudtak. Szintén izgalmasan alakult a Három Rózsa és a Nyomod meccse, melyen több ízben előbbi csapat jutott előnyhöz, ám sokáig döntetlenre álltak (ekkor az utóbbi jobb kamaaránnyal befutónak számított).

Az eredmények kereszttáblázatban:

További képek: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.2456961284479763&type=3

A kamázás után megtanultunk és kipróbáltunk egy lengyel csapatjátékot is, a ringót. A bemutatót követő három csapatos körmérkőzés győztesei a miskolci Zöld meteor Kama TTE csapata lett!

Ringóbajnok csapat
ringók